Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vtáčie mlieko s čokoládou

ingrediencie

80 g
kryštálový cukor
20 g
maizena
6 dl
mlieko
2 ks
vajce
10 g
čokoláda

postup

1.
Z bielkov a polovičky cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko dáme variť. Keď vrie, malou lyžičkou zavárame snehové halušky, ktoré na slabom ohni povaríme.
2.
Po uvarení vyberieme na misu a do mlieka pridáme druhú polovicu cukru. Do vriaceho mlieka prilejeme maizenu rozmiešanú v malom množstve mlieka so žĺtkami a povaríme.
3.
Uvarený krém vylejeme na tanier, navrch dáme snehové haluška a posypeme strúhanou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...