Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové šúľance s makom

ingrediencie

400 g
zemiaky
150 g
hrubá múka
1 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
maslo
podľa chuti
mletý mak
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
V mierne osolenej vode uvaríme v šupke zemiaky. Po vychladnutí ich ošúpeme a pretlačíme cez sitko, prípadne nastrúhame na malom strúhadle.
2.
Pridáme múku, soľ a vajíčko a vypracujeme cesto. Necháme asi 30 min. odstáť.
3.
Potom rukami urobíme šúľok, pokrájame ho na malé kúsky, sformujeme šúľance a dáme variť do mierne osolenej vody.
4.
Varia sa, kým nevyplávajú na povrch, potom ich dáme do veľkej misky, polejeme rozpusteným maslom a posypeme mletým makom s práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať