Kapustníky z krupicovej múky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
krupicová múka
30
g
margarín
30
g
kryštálový cukor
10
g
droždie
1/2
kg
kapusta
30
g
masť
50
g
kryštálový cukor
20
g
masť na pomastenie
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ, mlieko podľa potreby
postup
1.
Do múky pridáme rozpustený margarín, vajce, soľ, cukor, droždie, vlažné mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
2.
Na rozpálenej masti upažíme cukor na karamel. Pridáme nadrobno posekanú kapustu, posolíme a dusíme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, pokrájame na rovnaké štvorčeky, ktoré naplníme vychladnutou kapustou.
3.
Po zabalení ich dáme na vymastený plech, necháme vykysnúť, pomastíme rozpusteným tukom a upečieme v rúre.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.