Krupicové buchty s makovou plnkou
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
krupicová múka
20
g
droždie
50
g
kryštálový cukor
70
g
margarín
1
ks
vajce
1/4
liter
mlieko
podľa chuti
soľ
PLNKA
150
g
mak
60
g
cukor
1
dl
voda
podľa chuti
citrónová kôra, škorica
postup
1.
Do múky pridáme droždie, cukor, rozpustený margarín, vajce, soľ, vlažné mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
2.
Vykysnuté rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, ktoré naplníme makovou plnkou a zabalíme. Potrieme rozšľahaným vajcom dáme na vymastený plech a upečieme.
3.
PLNKA: Vodu s cukrom dáme variť, keď vrie, pridáme zomletý mak, pomiešame a necháme odpariť. Nakoniec pridáme postrúhanú kôru a škoricu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.