Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šišky z krupicovej múky

ingrediencie

300 g
krupicová múka
30 g
kryštálový cukor
10 g
droždie
30 g
margarín
2 ks
žĺtok
120 g
masť na vyprážanie
20 g
práškový cukor na posypanie
podľa chuti
soľ, mlieko podľa potreby

postup

1.
Do preosiatej múky dáme cukor, rozdrvené droždie, rozpustený tuk, žĺtky, soľ, vlažné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
2.
Na pomúčenom lopári ho vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Znovu necháme vykysnúť a na horúcom tuku vyprážame. Posypeme cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.