Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Česká sekaná pečienka

ingrediencie

250 g
bravčový bôčik
2 ks
vajce
250 g
hovädzie mäso
50 g
slanina
podľa chuti
soľ
2 ks
rožok
trochu
mlieko
1/2 KL
mletá rasca
1/2 KL
korenie
1/2 KL
sladká mletá paprika
3 strúčiky
cesnak
1 štipka
majoránka
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
1 PL
masť na pečenie

postup

1.
Očistené mäso dvakrát zomelieme, vložíme do misky, osolíme, pridáme všetky korenia, vajíčka, rozmočené rožky, nastrúhaný cesnak, na kocky nakrájanú slaninu, nadrobno nakrájanú cibuľu, zmes zaprášime múkou a rukami dôkladne prepracujeme. Pokiaľ bude treba zahustíme troškou strúhanky.
2.
Zo zmesi vytvarujeme šišku, ktorú vložíme na rozpálenú masť do pekáča a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre.
3.
Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.