Pridať recept

Veľkonočná hlavička z vysočiny

ingrediencie

500 g
údené mäso
3/4 ks
sendvič
1 šálka
mäsový vývar
1 zväzok
petržlen
2 stonky
žíhľava
trochu
pažitka
6 ks
vajce
1/2 šálka
mlieko
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
bravčová masť na vymastenie pekáča

postup

1.
Údené mäso uvaríme vo vode, vyberieme ho, necháme vychladnúť a nakrájame na kocky.
 
2.
Sendvič nakrájame na plátky a prelejeme ho vývarom, v ktorom sa varilo mäso a necháme pekne nasiaknuť.
3.
Pridáme nakrájané mäso a nadrobno nakrájané bylinky, žihľavu vopred sparíme. Vmiešame žĺtky rozšľahané v troške mlieka, osolíme, okoreníme a odľahčíme vyšľahaným snehom z bielkov.
4.
Pekáč vymastíme poriadne masťou, vložíme doň dobre premiešanú zmes, uhladíme a dáme do predhriatej rúry a pomaly asi hodinu pečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať