Pridať recept

Hovädzie mäso na hríboch

ingrediencie

500 g
hovädzie mäso
2 ks
cibuľa
2 PL
masť
1 pohár
červené víno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1 ks
kyslá smotana
200 g
čerstvé huby
2 PL
maslo
1/2 PL
mletá rasca
1 KL
podravka

postup

1.
Mäso očistíme od blán a tuku a nakrájame na hrubšie rezančeky. V tlakovom hrnci rozohrejeme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a za stáleho miešania to pražíme.
 
2.
Potom osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, zalejeme vodou, aby bolo všetko ponorené a hrniec uzavrieme. Dusíme asi 50 min. domäkka.
3.
Medzitým si hríby nakrájame na plátky, osolíme, porascujeme a podusíme na masle až sa nevydusí šťava, ktorú pustili a nakoniec huby na masle opražíme.
4.
Po klesnutí tlaku v hrnci otvorím pokrievku a pridáme k mäsu smotanu, opražené hríby, premiešame, dochutíme podravkou. Podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať