Pridať recept

Americké šišky

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
hladká múka
250 ml
mlieko
1 štipka
soľ
2 ks
vajce
30 g
droždie
1 trochu
mlieko
100 g
kryštálový cukor
50 g
maslo
40 ml
olej

Na polevu

100 g
maslo
300 g
práškový cukor
50 ml
horúca voda
um

postup

1.
Z droždia, trochy vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások. Do pripraveného kvásku vmiešame zbytok mlieka, pridáme vajce, soľ, cukor a rozpustené maslo. Napokon pridáme múku. Cesto miešame varechou až pokiaľ nie je hladké. Nesmie sa lepiť. Potom ho necháme 20 minút kysnúť.
 
2.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na plat s hrúbkou asi 2 cm, z ktorého vykrajujeme kolieska s priemerom asi 8 cm. Do stredu každého urobíme dieru. Opäť necháme približne 10 minút kysnúť. Na panvici rozpálime olej a usmažíme na ňom šišky z oboch strán dozlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Šišky
Vymyslela ich nazlostená cukrárka? História šišiek je opradená legendami a poznajú ich na celom svete
Milujú ich veľkí, aj malí. Niektorí ich majú radi plnené, iným vystačia len s polevou alebo pocukrované...
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!