Pridať recept

Pečené buchty

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
40 g
droždie
0,35 litrov
mlieko
3 ks
žĺtok
50 g
práškový cukor
1 štipka
soľ
1 ČL
citrónová kôra
120 g
maslo
50 g
maslo na potretie
podľa chuti
tuk na vymastenie

Plnka

400 g
slivkový lekvár

postup

1.
Z droždia, cukru, mlieka a múky pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, roztopené vlažné maslo, soľ, citrónovú kôru, kvások, v mlieku rozmiešané žĺtky a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
 
2.
Potom vyvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na rovnaké obdĺžniky, do stredu dáme lekvár a vytvarujeme buchtičky.
3.
Do vymasteného plechu buchty poukladáme. Boky buchiet pri ukladaní potrieme roztopeným maslom, aby sa nezlepili. Buchty necháme na plechu podkysnúť a upečieme.
4.
Pečieme 20 min. pri teplote 200 stupňov. Upečené buchty vyklopíme a vychladnuté posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať