Pridať recept

Briošky

ingrediencie

500 g
hladká múka
30 g
droždie
100 g
cukor
1 štipka
soľ
80 g
olej
1 ks
vajce
1/4 liter
voda
1 ks
vajce na potretie
podľa chuti
tuk na vymastenie

postup

1.
Z droždia, cukru, múky a vlažnej vody pripravíme kvások. V múke rozmiešame zvyšný cukor a soľ, pridáme olej, vajce, vodu, kvások a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
 
2.
Z vykysnutého cesta urobíme na pomúčenej doske valček, ktorý pokrájame na malé kúsky. Každý kúsok vytvarujeme do tvaru buchty.
3.
Briošky poukladáme na vymastený plech, necháme ešte chvíľu kysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. Pečieme 10-12 min. pri teplote 220 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Upečte doma rôzne druhy pečiva
S týmito overenými receptami a radami upečiete vždy na jednotku!
Pečenie chleba sa stalo i vďaka kváskovaniu veľkým hitom. Keď ste už zvládli tento dôležitý krok, môžete...
Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre začiatočníkov
Pečieme doma: Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre úplných začiatočníkov
Niet nad teplé, chrumkavé pečivo priamo z rúry. Ak sa pohrávate s myšlienkou upiecť okrem domáceho chlebíka aj...
Pecivo1
Pečivo
PečivoTvrdé pečivo vložte do kameninovej nádoby a postavte ju do kastróla s horúcou vodou. Keď vyberiete...
Pečené buchty
Tradičné pečené buchty 3x inak
Tri rôzne cesty a cestá k dokonalému výsledku.
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.