Pridať recept

Rybia polievka

ingrediencie

1 ks
pór
3 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
2 dl
olej
1 ks
cesnaku
1 ks
bobkový list
2 ks
rybia hlava
1 KL
tymian
1 kg
rôzne ryby
2 ks
rajčiak
2 dl
biele víno
2 KL
nasekaná petržlenová vňať
pomarančová kôra
mleté čierne korenie
soľ
feniklové semienka

postup

1.
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, taktiež mrkvu, pór, posekaný cesnak a fenikel, pridáme rybiu hlavu a odrezky, bobkový list, tymian, petržlenovú vňať, pomarančovú kôru a všetko zalejeme bielym vínom. Osolíme a okoreníme, zalejeme primeraným množstvom vody a varíme približne štvrť hodiny.
 
2.
Následne vývar scedíme, zeleninu pretrieme do iného hrnca, pridáme rozštvrtené rajčiaky, šafran, nevykostené ryby pokrájané na kúsky a prudko varíme, až kým ryby nezmäknú. Pozor, aby sa nerozvarili.
3.
Servírujeme s hriankami natretými nátierkou rouille.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať