Pridať recept

Sviečkovica podľa Stroganova

ingrediencie

500 g
sviečkovica
2 ks
cibuľa
3 dl
kyslá smotana
30 g
maslo
3 PL
maslo
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
1 PL
hladká múka
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Sviečkovicu očistíme, odblaníme a pokrájame na hrubé prúžky (asi 20 - 30 gramov). Pokrájame nadrobno cibuľu a opražíme ju na masle, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a dusíme vo vlastnej šťave.
 
2.
Pripravíme svetlú zápražku z múky a masla, rozriedime kyslou smotanou, pridáme šťavou z mäsa a za stáleho miešania povaríme a podľa potreby ešte rozriedime horúcou vodou prípadne vývarom z mäsa. Omáčku na mäso precedíme a prelejeme na mäso, ktoré dodusíme do mäkka.
3.
Servírujeme s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou, prípadne s haluškami posypané vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať