Pridať recept

Držková polievka - Busecca

ingrediencie

750 g
držky
100 g
údené mäso
50 g
slanina
4 ks
klinčeky
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
parmezán
rajčiakový pretlak
šalvia

postup

Predvarené pokrájané držky dáme do osolenej vody, pridáme očistenú cibuľu ktorú pokrájame na štvrtinky, klinčeky a uvaríme do mäkka. Slaninu pokrájame nadrobno a dáme ju na panvicu a opražíme na nej pokrájané mäso alebo šunku spolu s postrúhaným cesnakom, posekanou vňaťou a šalviou. Pridáme uvarené držky, trochu podusíme, primiešame pretlak, zalejeme vodou, v ktorej sa varili držky a ešte povaríme. Na záver okoreníme a posypeme parmezánom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať