Pridať recept

Hubová pizza

ingrediencie

400 g
čerstvé šampiňóny
150 g
prerastená slanina
100 g
mäkký syr
3 ks
cibuľa
1 ks
citrón
mleté čierne korenie
soľ
sušený cesnak
rozmarín
petržlenová vňať

postup

1.
Očistíme šampiňóny, pokrájame ich ne tenké plátky a vložíme do misky a pokvapkáme šťavou z 1 citróna. Slaninu pokrájanú nadrobno rozškvaríme na panvici, speníme na nej pokrájanú cibuľu, prisypeme šampiňóny, osolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme 5 minút. Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať, sušený cesnak a rozmarín. Zmes necháme trochu vychladnúť, rozložíme na pripravený pizzový koláč, pokvapkáme olejom, zakryjeme syrom pokrájaným na tenké plátky a upečieme v stredne vyhriatej rúre do zlata.
 
2.
Pizzový koláč: Základom pizzy je kysnuté cesto, ktoré pripravíme z 350 g hladkej múky, 35 g droždia, na hrot práškového cukru, pol lyžičky soli, 2,5 dl vlažnej vody a 3-4 lyžice oleja. Najskôr pripravíme kvások tak, že rozdrvíme droždie, pridáme trochu cukru a 1 dl teplej vody, premiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť. Do misky dáme múku so soľou, vlejeme vykysnutý kvások spolu s ďalšou teplou vodou a olejom, dobre vymiešame, cesto preložíme na pomúčenú dosku a spracovávame tak dlho, až kým nie je vláčne, hladké a lesklé. Potom ho uložíme do veľkej misy, poprášime múkou, prikryjeme obrúskom a necháme vykysnúť na teplom mieste.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať