Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Rebarborový koláč s pudingovým krémom

20
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
125 g
maslo,alebo tuk na pečenie
125 g
cukor práškový
2 ks
vajce
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

1 kg
rebarbora
50 g
kryštálový cukor
1 PL
hladká múka

Krém

2 ks
smotana na šľahanie
1 ks
pudingový prášok vanilkový
100 g
cukor kryštálový
1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Z múky, tuku na pečenie, vajec, cukru a prášku do pečiva...
2.
...vypracujeme cesto. Toto necháme zabalené vo fólii chladiť cca30 minút.
3.
Kým je cesto v chladničke, pripravíme si rebarborovú plnku. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na cca 1cm kúsky, zasypeme 50 g cukru a jednou PL múky. Premiešame.
4.
Pripravíme si aj krém: do misky vylejeme šľahačkové smotany, pridáme 100g cukru, vanilkový pudingový prášok, vanilkový cukor a vajce. Všetko dokonale premiešame.
5.
Cesto vyberieme z chladničky, a natlačíme ho na plech (rozm. 25x35 cm), treba zdvihnúť aj po okrajoch.
7.
Zalejeme zmesou na vanilkový krém a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170-189 stupňov a pečieme cca 30 minút.
8.
Koláčik po upečení necháme vychladnúť. Potom sa dobre krája, pudingová zmes stuhne.
9.
Dobrú chuť k osviežujúcemu koláčiku netradičnej chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Maja5356
24.7.2016 13:12 | |
+0 -0
Je veľmi chutný. Už som ho robila dvakrát.Ale cesto som robila z 1 a pol dávky
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...