Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pavlova torta

ingrediencie

6 ks
bielok
300 g
cukor práškový
2 PL
kukuričný škrob
2 PL
citrónová šťava
300 ml
šľahačková smotana
2 ks
vanilkový cukor vanilka
mascarpone, tvaroh
drobné ovocie

postup

1.
Z bielkov, štipky soli a 100g práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do menšej misky dáme 2 lyžice čerstvej šťavy z citróna a vymiešame ju s dvomi lyžicami škrobu. Do vyšľahaného snehu pridáme zbytok cukru, šľaháme ďalej a nakoniec prišľaháme citrón rozmiešaný sp škrobom.
2.
Túto hmotu preložíme na teflónový kruh (spodok formy na tortu) alebo si na papier nakreslite kruh a použite ho. Hmotu sformujte stierkou do menšieho kruhu. Ďalej boky kruhu stierkou povyťahujte do výšky od spodu do vrchu a tiež od stredu ku krajom.
3.
Torta pri pečení trocha sadne, tak aby nebola príliš nízka.Vložte do rúry, pečte na 150 stupňov asi jednu hodinu, potom teplotu znížte na 100 stupňov a dopekajte ešte asi pol hodiny.
4.
Rúru vypnite a korpus v nej nechajte ešte ďalšiu hodinu dosušiť. Krám si môžeme pripraviť aký chceme.. ja osobne používam iba šlahačku ktorú vyšlaham s cukrom. Na vychladnutý korpus dáme krém..nakrájame Ľubovolné ovocie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ann.ka
30.12.2014 13:35 | |
+19 -8
Keď som ju, podotýkam oipatrne, brala z tortovej formy, tak sa mi rozsypala. Čo s tým?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...