Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáce gnocchi so syrovou omáčkou

ingrediencie

Na gnocchi

500 g
zemiaky
80 g
hladká múka
2 ks
žĺtok
50 g
maslo
soľ

Sýrová omáčka

400 ml
sladká smotana
200 g
syr Eidam
2 strúčiky
cesnak
petržlenová vňať
soľ

postup

1.
Zemiaky v šupke uveríme, a potom ich olúpeme a prelisujeme na kašu. Do zemiakov urobíme dieru, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne prepláchneme, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky.
2.
V dlaniach z týchto kúskov vytvoríme malé guličky. Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme až pokiaľ nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gocchi vyberieme a scedíme.
3.
V menšom hrnci dáme ohriať smotanu, v ktorej rozmiešame nahrubo nastrúhaný syr. Potom pridáme cesnak a osolíme. Syrovú omáčku hrejeme tak dlho, pokiaľ sa syr nerozpustí. Pripravenou omáčkou polejeme uvarené gnocchi. Napokon posypeme syrom a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
divoska4444
27.2.2014 09:51 | |
+8 -5
konečne recept na domáce GNOCCHI, nie stále mrazené. Len má jednu chybu , k bodu 1. .. v šupke uveríme..... všetko riadne prepláchneme .... no nanajvýš zaujímavé. Síce viem čo tým autor myslel. No aspoň som si naladila dobrú náladu, zasmiala som sa. S pozdravom
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.