Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nugátové srdiečka

ingrediencie

Na cesto

370 g
hladká múka
120 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
maslo
1 ks
vajce
1 KL
citronová aroma DrOetker

Na náplň

200 g
mäkký orieškový krém typu Nutella

Na ozdobenie

1 PL
práškový cukor
1 balíček
červené tortové želé DrOetker
200 ml
voda

Ešte potrebujeme

formička na vykrajovanie v tvare srdiečka
valček
plech na pečenie
potravinarska folia
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta vypracujeme z múky, cukru, vanilínového cukru, masla alebo margarínu, vajca a arómy na doske hladké cesto. Dáme na 1/2 hodiny vychladiť do chladničky. Cesto potom rozvaľkáme na múkou posypanej doske na hrúbku asi 3 mm. Formičkou (napr. 6 cm) vykrajujeme srdiečka, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry piecť.
2.
Vychladnuté sušienky spojíme nugátovým krémom a posypeme práškovým cukrom.
3.
Tortové želé pripravíme s vodou alebo ovocnou šťavou podľa návodu na obale a ihneď vylejeme na plech vyložený potravinárskou fóliou. Dáme na 1/2 hodiny vychladiť do chladničky. Menšou formičkou (napr. 4 cm) vykrajujeme srdiečka a nugátové sušienky nimi ozdobíme.
4.
Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C, plynová rúra: stupeň 3.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...