Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nugátové srdiečka

ingrediencie

Na cesto

370 g
hladká múka
120 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
maslo
1 ks
vajce
1 KL
citronová aroma DrOetker

Na náplň

200 g
mäkký orieškový krém typu Nutella

Na ozdobenie

1 PL
práškový cukor
1 balíček
červené tortové želé DrOetker
200 ml
voda

Ešte potrebujeme

formička na vykrajovanie v tvare srdiečka
valček
plech na pečenie
potravinarska folia
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta vypracujeme z múky, cukru, vanilínového cukru, masla alebo margarínu, vajca a arómy na doske hladké cesto. Dáme na 1/2 hodiny vychladiť do chladničky. Cesto potom rozvaľkáme na múkou posypanej doske na hrúbku asi 3 mm. Formičkou (napr. 6 cm) vykrajujeme srdiečka, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry piecť.
2.
Vychladnuté sušienky spojíme nugátovým krémom a posypeme práškovým cukrom.
3.
Tortové želé pripravíme s vodou alebo ovocnou šťavou podľa návodu na obale a ihneď vylejeme na plech vyložený potravinárskou fóliou. Dáme na 1/2 hodiny vychladiť do chladničky. Menšou formičkou (napr. 4 cm) vykrajujeme srdiečka a nugátové sušienky nimi ozdobíme.
4.
Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C, plynová rúra: stupeň 3.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...