Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske pusinky

ingrediencie

Na cesto

250 g
mäkké maslo
140 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 ks
Vanilkový struk „Bourbon“ DrOetker
200 g
hladká múka
1 PL
kakao

Na náplň

1 balíček
Krémová náplň čokoládová DrOetker
200 ml
studené mlieko
2 PL
práškový cukor
125 g
mäkké maslo

Na ozdobenie

1 balíček
Poleva tmavá DrOetker
1 balíček
Zdobenie pestré DrOetker

Ešte potrebujeme

plech na pečenie
cukrárske vrecko
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor, vajcia a soľ elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a semienka z vnútra primiešame do peny. Múku zmiešame s preosiatym kakaom a prisypeme do vaječnej hmoty. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka. Na plech pokrytý papierom na pečenie nastriekame „pusinky“ s priemerom asi 3 cm. Striekame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili. Pečieme v predhriatej rúre.
3.
Po upečení necháme pusinky vychladnúť. Na náplň pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na hladkú časť polovice pusiniek. Priklopíme druhou polovicou pusiniek a zľahka pritlačíme.
4.
Tmavú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, vylejeme do malej misky a necháme mierne vychladnúť. Do druhej misky nasypeme pestré zdobenie. Polovicu každej najprv namočíme v poleve, potom namočenou stranou vložíme do misky so zdobením a uložíme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Uchovávame v chlade.
5.
Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C, plynová rúra: stupeň 3.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...