Pridať recept

Pečená plnená hus

ingrediencie

1 ks
hus
podľa chuti
soľ

Plnka

500 g
zemiaky
4 PL
olej
1 ks
cibuľa
250 g
bravčové pliecko
trochu
majorán
podľa chuti
soľ

postup

1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a vychladnuté pokrájame na kocky. Mäso nakrájame na drobné rezančeky.
 
2.
Na rozohriatom oleji dosklovita opražíme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mäso a spolu chvíľu pražíme. Potom pridáme zemiaky, zmes osolíme, premiešame a nakoniec ochutíme majoránom.
3.
Hus očistíme, umyjeme, zvonku osolíme, naplníme plnkou a otvor uzavrieme.
4.
Uložíme ju na pekáč, trochu podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme asi 60 min. Počas pečenia polievame šťavou z výpeku. Potom hus otočíme a odokrytú dopečieme do chrumkava.
5.
Z upečenej husi opatrne vyberieme plnku, rozdelíme na porcie a mäso pokrájame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať