Pečená plnená hus
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
podľa chuti
soľ
Plnka
500
g
zemiaky
4
PL
olej
1
ks
cibuľa
250
g
bravčové pliecko
trochu
majorán
podľa chuti
soľ
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a vychladnuté pokrájame na kocky. Mäso nakrájame na drobné rezančeky.
2.
Na rozohriatom oleji dosklovita opražíme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mäso a spolu chvíľu pražíme. Potom pridáme zemiaky, zmes osolíme, premiešame a nakoniec ochutíme majoránom.
3.
Hus očistíme, umyjeme, zvonku osolíme, naplníme plnkou a otvor uzavrieme.
4.
Uložíme ju na pekáč, trochu podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme asi 60 min. Počas pečenia polievame šťavou z výpeku. Potom hus otočíme a odokrytú dopečieme do chrumkava.
5.
Z upečenej husi opatrne vyberieme plnku, rozdelíme na porcie a mäso pokrájame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.