Pridať recept

Karamelky

ingrediencie

60 g
maslo
4 PL
voda
2 PL
med
450 g
kryštálový cukor
8 PL
smotana na šľahanie
podľa chuti
olej na vymastenie

postup

1.
Plech vyložíme alobalom, okraje vyhneme dohora a celú plochu potrieme olejom.
 
2.
Väčšiu panvicu potrieme maslom, dáme do nej zvyšok masla, vodu, med, cukor, smotanu a za stáleho miešania na slabom ohni pomaly zohrievame, až kým sa cukor celkom neroztopí. Potom ešte za stáleho miešania varíme 10 min, odstavíme z ohňa a miešame až do zhustnutia.
3.
Masu rozotrieme na pripravený plech na hrúbku 1 až 2 cm, necháme trochu vychladnúť a ostrým nožom pokrájame na štvorce s rozmermi 3x3 cm.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať