Kečup
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
zelená paprika
3
ks
červená paprika
1
kg
paradajka
120
g
cibuľa
100
g
jablko
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
červená repa
1
KL
škorica
1
KL
mleté klinčeky
2
ks
bobkový list
100
g
kryštálový cukor
vegeta
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Umyjeme paradajky, potom ich sparíme, olúpeme a pokrájame na malé kúsky. Pridáme farebné papriky a jablká, ktoré pokrájame na malé kocky. Ďalej pridáme nahrubo ostrúhanú červenú repu, olúpané strúčiky cesnaku a nakrájanú cibuľu. Okoreníme, osolíme, ochutíme vegetou, vložíme bobkový list, pridáme mleté klinčeky a škoricu a všetko spolu udusíme do mäkka, za občasného miešania.
2.
Cez sitko prepasírujeme uvarenú zmes alebo ju môžme aj rozmixovať. Pridáme cukor a budeme variť približne 20 minút. Do celkom čistých pohárov nalejeme teplý kečup. Poháre uzatvoríme, prikryjeme a necháme celkom vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.