Pridať recept

Bolonská omáčka

ingrediencie

200 g
bravčové mäso
200 g
hovädzie mäso
100 g
slanina
50 g
maslo
2 dl
hovädzí vývar
50 g
zeler
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 PL
rajčiakový pretlak
1 dl
biele víno
1 ks
klinčeky
soľ
mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok

postup

Očistenú mrkvu, zeler a cibuľu pokrájame nadrobno a podusíme na masle a slanine pokrájanej na kocky. Pridáme mleté bravčové a hovädzie mäso, rajčiakový pretlak, soľ a všetky koreniny, zalejeme bielym vínom a dusíme za častého miešania asi 30 minút. Omáčka má byť hustá, ale tekutá, preto ju podľa potreby zriedime vývarom. Servírujeme k špagetám alebo iným cestovinám.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Ako uvariť hustú omáčku? Parádna, baklažánovo-paradajková omáčka
Na stredomorskej kuchyni ma vždy fascinoval spôsob akým varili, ako varili mamy a babky Talianky. Z celého srdca...
Najlepšia paradajková omáčka: Dokonale krémová a lahodná chuť! Stačí jedna surovina a inak ju už pripravovať nebudete
Najlepšia paradajková omáčka: Dokonale krémová a lahodná chuť! Stačí jedna surovina a inak ju už pripravovať nebudete
Ak raz ochutnáte túto omáčku, nebudete chcieť jesť žiadnu inú paradajkovú omáčku. A najlepšie je,...
Ako uchovať paradajky na zimu?
Ako uchovať paradajky na zimu? Inšpirujte sa týmito receptami na domáci kečup, pretlak, omáčku i šalát
Vôňa paradajok nám pripomína slnečné leto, keď sme si pochutnávali na rôznych šalátoch a pochúťkach...
Cooking Bolognese Sauce
Inšpirujte sa talianskou kuchyňou - omáčka Bolognese!
Bolonská omáčka, pasta alla Bolognese alebo bolonské ragú. Áno, stále sme pri tej istej talianskej paradajkovej...