Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jedlo z jedného hrnca

ingrediencie

300 g
zemiaky
600 g
hovädzie mäso
20 g
maslo
1 ks
cibuľa
5 dl
hovädzí vývar
30 g
maslo na potretie
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať

postup

1.
Očistíme mäso, zbavíme šliach a tuku, pokrájame na malé, rovnaké plátky a obalíme múkou zmiešanou so soľou a s mletým čiernym korením. Maslom vymastíme formu, uložíme doň polovicu pripraveného mäsa, posypeme ho pokrájanou cibuľou a posekanou vňaťou, prikryjeme očistenými zemiakmi pokrájanými na kolieska, osolíme a okoreníme. Celý postup zopakujeme.
2.
Potom zmes zalejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom. Dusíme v dobre vyhriatej rúre približne 2 hodiny. Na záver odkryjeme, povrch zemiakov potrieme maslom a neprikryté dopečieme do červena.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.