Pridať recept

Anglický rozbíf

ingrediencie

1 kg
roštenka
2 dl
hovädzí vývar
mleté čierne korenie
soľ
maslo
olej

postup

1.
Mäso sme nechali odležať na chladnom mieste niekoľko dní a potom ho zbavíme šliach a prebytočného tuku, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán niekoľko minút. Potom ho preložíme do druhého pekáča na roztopené maslo a pečieme za občasného polievania vlastnou šťavou vo vyhriatej rúre 35 - 40 minút.
 
2.
Upečený rozbíf vyberieme, do šťavy pridáme hovädzí vývar alebo len horúcu vodu, trošku čerstvého masla a povaríme. Upečené mäso pokrájame na tenké plátky a prelejeme omáčkou alebo ju servírujeme zvlášť v omáčniku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať