Kurací šalát so šampiňónmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie stehno
100
g
šampiňóny
40
g
maslo
2
dl
hydinový vývar
soľ
1/4
ks
zeler
1
ks
kyslá uhorka
2
PL
majonéza
chren
worčestrová omáčka
práškový cukor
Na ozdobu
1
PL
citrónová šťava
hlávkový šalát
olej
mleté biele korenie
soľ
práškový cukor
postup
1.
Kuracie stehná očistíme a osolíme a prudko opečieme na masle, prikryjeme a dusíme za občasného prelievania vývarom približne pol hodinu.
2.
Medzitým očistíme šampiňóny a pokrájame, postrúhame zeler a uhorku pokrájame na kolieska. Necháme vychladnúť udusené stehná, vykostíme a mäso pokrájame na hrubšie rezance. Do zvyšku tuku a vývaru pridáme zvyšné maslo, podusíme na ňom šampiňóny, vyberieme ich do misy, osolíme a necháme vychladnúť.
3.
Potom k nim pridáme pokrájané mäso, zeler, uhorku, majonézu, v ktorej sme rozmiešali postrúhaný chren a worcesterskú omáčku, dôkladne premiešame, osolíme, osladíme a necháme odpočívať na chladnom mieste približne pol hodinu.
4.
Umyjeme hlávkový šalát, ochutíme zálievkou, ktorú pripravíme z citrónovej šťavy, oleja, soli, korenia a cukru.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.