Pridať recept

Kurací šalát so šampiňónmi

ingrediencie

2 ks
kuracie stehno
100 g
šampiňóny
40 g
maslo
2 dl
hydinový vývar
soľ
1/4 ks
zeler
1 ks
kyslá uhorka
2 PL
majonéza
chren
worčestrová omáčka
práškový cukor

Na ozdobu

1 PL
citrónová šťava
hlávkový šalát
olej
mleté biele korenie
soľ
práškový cukor

postup

1.
Kuracie stehná očistíme a osolíme a prudko opečieme na masle, prikryjeme a dusíme za občasného prelievania vývarom približne pol hodinu.
 
2.
Medzitým očistíme šampiňóny a pokrájame, postrúhame zeler a uhorku pokrájame na kolieska. Necháme vychladnúť udusené stehná, vykostíme a mäso pokrájame na hrubšie rezance. Do zvyšku tuku a vývaru pridáme zvyšné maslo, podusíme na ňom šampiňóny, vyberieme ich do misy, osolíme a necháme vychladnúť.
3.
Potom k nim pridáme pokrájané mäso, zeler, uhorku, majonézu, v ktorej sme rozmiešali postrúhaný chren a worcesterskú omáčku, dôkladne premiešame, osolíme, osladíme a necháme odpočívať na chladnom mieste približne pol hodinu.
4.
Umyjeme hlávkový šalát, ochutíme zálievkou, ktorú pripravíme z citrónovej šťavy, oleja, soli, korenia a cukru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať