Farmársky puding
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mrkva
50
g
slivky
2
ks
zemiaky
30
g
obličkový loj
100
g
hrozienka
1
PL
oranžát
1
PL
citronát
klinčeky
mletý muškátový oriešok
škorica
mleté čierne korenie
soľ
2
ks
vajce
maslo
strúhanka
postup
1.
Olúpeme zemiaky, umyjeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a popučíme. Olúpeme mrkvu, pokrájame na kolieska, podusíme v troške vody a popučíme na kašu.
2.
Obličkový loj a slivky posekáme, umyjeme hrozienka a necháme odkvapkať. Citronát a oranžát jemne pokrájame. Všetko spolu s mletým novým a čiernym korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia. Maslom dobre vymastíme formu, vysypeme strúhankou a naplníme zemiakovo-mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli 3 hodiny. Voda sa nesmie variť naplno, ale len pobublávať. Uvarený puding vyklopíme. Servírujeme horúci.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.