Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Farmársky puding

ingrediencie

250 g
mrkva
50 g
slivky
2 ks
zemiaky
30 g
obličkový loj
100 g
hrozienka
1 PL
oranžát
1 PL
citronát
klinčeky
mletý muškátový oriešok
škorica
mleté čierne korenie
soľ
2 ks
vajce
maslo
strúhanka

postup

1.
Olúpeme zemiaky, umyjeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a popučíme. Olúpeme mrkvu, pokrájame na kolieska, podusíme v troške vody a popučíme na kašu.
2.
Obličkový loj a slivky posekáme, umyjeme hrozienka a necháme odkvapkať. Citronát a oranžát jemne pokrájame. Všetko spolu s mletým novým a čiernym korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia. Maslom dobre vymastíme formu, vysypeme strúhankou a naplníme zemiakovo-mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli 3 hodiny. Voda sa nesmie variť naplno, ale len pobublávať. Uvarený puding vyklopíme. Servírujeme horúci.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?