Pridať recept

Farmársky puding

ingrediencie

250 g
mrkva
50 g
slivky
2 ks
zemiaky
30 g
obličkový loj
100 g
hrozienka
1 PL
oranžát
1 PL
citronát
klinčeky
mletý muškátový oriešok
škorica
mleté čierne korenie
soľ
2 ks
vajce
maslo
strúhanka

postup

1.
Olúpeme zemiaky, umyjeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a popučíme. Olúpeme mrkvu, pokrájame na kolieska, podusíme v troške vody a popučíme na kašu.
 
2.
Obličkový loj a slivky posekáme, umyjeme hrozienka a necháme odkvapkať. Citronát a oranžát jemne pokrájame. Všetko spolu s mletým novým a čiernym korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia. Maslom dobre vymastíme formu, vysypeme strúhankou a naplníme zemiakovo-mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli 3 hodiny. Voda sa nesmie variť naplno, ale len pobublávať. Uvarený puding vyklopíme. Servírujeme horúci.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.