Pridať recept

Sušené paradajky

ingrediencie

2 strúčiky
cesnaku
1 kg
paradajka
cesnakový olej
soľ

postup

1.
Na hrubšie plátky pokrájame paradajky, ktoré sme pred tým umyli a osušili. Nakrájané paradajky vysušíme v rúre alebo v sušičke.
 
2.
Na dno čistých pohárov nalejeme trošku cesnakového oleja, osolíme a pridáme vrstvu sušených paradajok a trochu prelisovaného cesnaku. Takto budeme vrstviť až po vrch pohára. Vrstvíme celkom natesno.
3.
Pohár, ktorý sme celkom naplnili zalejeme cesnakovým olejom a dobre ho uzatvoríme. Poháre uložíme na chladné miesto na 10 - 14 dní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zaváraniny
Trvanlivé pochúťky z cibule a cesnaku
Pripravte si túto sezónu aj zaujímavé trvanlivé prílohy z cibule a cesnaku.
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...