Sedmohradský tokáň
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
bravčové pliecko
300
g
hovädzie mäso
50
g
bravčová masť
2
dl
biele víno
1
ks
cibuľa
3
dl
sladká smotana
soľ
mletá červená paprika
postup
1.
Cibuľu pokrájame nadrobno a na roztopenej masti ju podusíme, pridáme soľ, na prúžky pokrájané hovädzie aj bravčové mäso a dusíme pomaly. Ako náhle sa šťava vydusí, podlejeme bielym vínom, posypeme mletou paprikou a udusíme do mäkka. Počas dusenia pridáme podľa potreby ešte aj trochu vína. Nakoniec prilejeme sladkú smotanu a ešte trochu povaríme.
2.
Servírujeme s cestovinou.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.