Pridať recept

Sacherová torta

ingrediencie

150 g
čokoláda
150 g
maslo
150 g
práškový cukor
150 g
hladká múka
6 ks
vajce
marhuľový džem
čokoládová poleva

postup

1.
Postrúhanú čokoládu trocha pokvapkáme vodou a necháme v rúre zmäknúť. Zmäknutú čokoládu vymiešame s maslom, žĺtkami a práškovým cukrom. Do zmesi primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a hladkej múky.
 
2.
Tortovú formu vyloženú pergamenovým papierom naplníme pripravenou zmesou a pečieme v mierne vyhriatej rúre štvrť hodinu. Vychladnutú tortu obrátime, hladkú stranu potrieme hustým marhuľovým džemom, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať