Pridať recept

Pšenové placky

ingrediencie

250 g
pšeno
1/2 liter
kyslé mlieko
podľa chuti
soľ
1 ks
kvasnice
1 ks
cesnaku
trochu
olej
300 g
polohrubá múka
trochu
vegeta
podľa chuti
mletá sladká paprika
2 ks
vajce
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Povaríme pšeno v dvojnásobnom množstve vody domäkka.
 
2.
Po čiastočnom vychladnutí pridáme kyslé mlieko, vajcia, soľ, múku, mletú papriku, pretlačený cesnak, korenie a necháme vykysnúť.
3.
Cesto musí byť po vykysnutí trocha hustejšie ako na lievance. A spravíme na oleji hrubšie lievance.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie,
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie, zdravé srdce a chutí výborne
Je lacná, dostupná a veľmi chutná. Spoznajte všetky výhody tejto úžasne plodiny a vyskúšajte skvelé recepty!