Pšenové placky
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
pšeno
1/2
liter
kyslé mlieko
podľa chuti
soľ
1
ks
kvasnice
1
ks
cesnaku
trochu
olej
300
g
polohrubá múka
trochu
vegeta
podľa chuti
mletá sladká paprika
2
ks
vajce
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Povaríme pšeno v dvojnásobnom množstve vody domäkka.
2.
Po čiastočnom vychladnutí pridáme kyslé mlieko, vajcia, soľ, múku, mletú papriku, pretlačený cesnak, korenie a necháme vykysnúť.
3.
Cesto musí byť po vykysnutí trocha hustejšie ako na lievance. A spravíme na oleji hrubšie lievance.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.