Zemiakové placky na maďarský spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zemiaky
podľa chuti
soľ
40
g
cesnaku
4
ks
vajce
0,3
dl
mlieko
40
g
polohrubá múka
trochu
mletá červená paprika
60
g
suchá saláma
30
g
slanina
60
g
olej na vyprážanie
postup
1.
Deň vopred uvarené zemiaky olúpeme do misky a pridáme so soľou rozotretý cesnak.
2.
Do hrnčeka dáme vajcia, prilejeme mlieko, pridáme múku, osolíme, opaprikujeme, dobre rozhabarkujeme a nalejeme na zemiaky. Potom pridáme na drobné kúsky pokrájanú salámu a slaninu a všetko dobre spolu premiešame.
3.
Hmotu pomocou naberačky kladieme na tuk v tvare menších kôpok, sformujeme na placku a po oboch strán vypražíme do ružova.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.