Pridať recept

Cviklová polievka

ingrediencie

500 g
cvikla
1 liter
hovädzí vývar
50 g
masť
hladká múka
citrónová šťava
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie

postup

Očistíme cviklu, olúpeme, postrúhame a udusíme na masti. Prisypeme trocha múky, prilejeme hovädzí vývar a cviklu uvaríme do mäkka. Uvarenú polievku pretlačíme cez sitko a ochutíme citrónovou šťavou, cesnakom vymiešaným so soľou a korením.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Martuscha
19.8.2015 21:51 | |
+1 -1
Vylepšená verzia je so šošovicou......šošovicu treba variť osobitne......až po zmäknutí cvikle a šošovice ich spojiť. Doporučujem dochutiť Ume octom a lahôdkovým droždím. Famózne. (y)