Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Švédsky vianočný koláč

ingrediencie

400 g
práškový cukor
400 g
margarín
400 g
hladká múka
200 g
datle
200 g
figy
200 g
hrozienka
5 dl
sherry
7 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
prášok do pečiva
trochu
tuk na vymastenie
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Horúcou vodou prelejeme mandle a olúpeme. Na doske ich posypeme cukrom a posekáme. Do misky vsypeme hrozienka, zalejeme horúcou vodou a necháme napučať na 5 minút.
2.
Z ďatlí vyberieme kôstky, spoločne s figami ich prerežeme na menšie kúsky a vsypeme do ďalšej misky. Hrozienka vyberieme z horúcej vody, necháme odkvapkať, osušíme a odložíme
3.
Práškový cukor, margarín, vanilkový cukor a vajcia vymiešame, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spolu vypracujeme. Na záver primiešame posekané ovocie a prilejeme sherry. Dve formy vymastíme tukom, vyložíme papierom a naplníme cestom.
4.
Hornú vrstvu cesta vyhladíme lyžicou, ktorú namočíme do studenej vody a pečieme v dobre vyhriatej rúre približne hodinu. Vychladnutý koláč posypeme cukrom a pokrájame na rezy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.