Pridať recept

Pudingová šarlota s jahodami

ingrediencie

4 ks
vajcia
4 PL
cukor práškový
4 PL
polohrubej múky
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva DrOetker

PLNKA

500 ml
mlieka
2 ks
pudingový prášok vanilkový DrOetker
250 g
jemného tvarohu
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 PL
práškového cukru
2 PL
tmavý rum

Ďalej potrebujeme

trochu
červeného džemu na potretie
250 g
čerstvých jahôd
trochu
detských piškót

postup

1.
CESTO : Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku, kypriaci prášok a vymiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10-12 minút. Po upečení ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier na pečenie a hrubšie natrieme jahodovým džemom. Opäť stočíme a nakrájame. Misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky postupne ukladáme nakrájanú roládu. Polovicu jahôd nakrájame a poukladáme na roládu v miske.
 
2.
PLNKA : Z mlieka a pudingových práškov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Vmiešame rum a miešame kým puding nevychladne. Na koniec pomaličky vmiešame tvaroh.
3.
Pripravenú nakrájanú roládu zalejeme polovicou krému. Vložíme druhú polovicu celých jahôd a dolejeme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšnú roládu, poprípade detské piškóty. Zaťažíme doskou a vložíme chladiť do chladničky. Pred podávaním vyklopíme a stiahneme fóliu.
4.
Dobrúúúú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať