Pridať recept

Jahodový krém

ingrediencie

500 g
jahody
10 g
maizena
50 g
cukor
1/4 liter
mlieko
1/4 liter
šľahačka
2 ks
žĺtok
2 PL
koňak

postup

1.
Do nádoby nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, maizenu a cukor a všetko dôkladne vyšľaháme na krém. Nádobu s krémom vložíme do vodného kúpeľa a krém necháme za stáleho šľahania zovrieť.
 
2.
Nádobu z kúpeľa vyberieme a krém necháme vychladnúť a potom doň prilejeme koňak, polovičky jahôd, ktoré predtým očistíme a rozmixujeme a na záver šľahačku. Dáme vychladiť, potom rozdelíme do pohárov a ozdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.