Pridať recept

Tvarohové pagáče

ingrediencie

250 g
výberová múka
250 g
smetol
250 g
mäkký tvaroh
1 ks
žĺtok
trochu
soľ
trochu
kypriaci prášok
1 ks
žĺtok na potretie
trochu
rasca

postup

Na doske vypracujeme cesto z múky, smetolu, tvarohu, žĺtku a trochy soli a kypriaceho prášku. Necháme ho 20 minút odležať, potom vyvaľkáme a povykrajujeme okrúhlou formičkou pagáče, ktoré potrieme žĺtkom, môžme - nemusím posypať rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborné pagáčiky
Krehké a nadýchané pagáčiky v 3 chutných verziách
Kto by odolal voňavému pagáčiku, v ktorom sa krásne strieda kysnuté cesto s rafinovanou plnkou?
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...
Slivkové gule z tvarohového cesta
Ako sa robia slivkové gule? Tento recept nemá chybu! Vláčne tvarohové cesto, sladké slivky a opražená strúhanka
Výborné slivkové gule z tvarohového cesta. Existuje množstvo receptov, my vám dnes ukážeme náš obľúbený,...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!