Strapačky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
150
g
hrubá múka
150
g
hladká múka
1
ks
vajce
trochu
čierne korenie
trochu
drvená rasca
podľa chuti
soľ
postup
1.
Zmiešame postrúhané zemiaky, múku, vajcia a okoreníme posekanou rascou a mletým korením. Cesto dobre premiešame a pretlačíme do osolenej vriacej vody. Varíme približne 4 minúty.
2.
Uvarené strapačky sa servírujú na Slovensku s bryndzou a vyškvarenou slaninou alebo s tvarohom či dusenou kyslou kapustou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.