Pridať recept

Torta s mandľami

ingrediencie

5 ks
vajce
160 g
práškový cukor
100 g
krupicová múka
70 g
mandle

PLNKA

1 dl
mlieko
10 g
hladká múka
250 g
maslo
200 g
práškový cukor
80 g
opražené mandle

postup

1.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého zamiešame druhú polovicu cukru. Sneh s múkou a zomletými mandľami zľahka primiešame do žĺtkov.
 
2.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Upečenú prekrojíme, pláty potrieme plnkou a zložíme na seba. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme obielenými mandľami.
3.
PLNKA : Múku rozmiešame s mliekom a uvaríme na hustú kašu - krém. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, do ktorého postupne pridávame vychladnutý múčny krém. Mandle dáme do vody a povaríme chvíľu, aby ľahšie zišla šupka.
4.
Potom ich olúpime, vyberieme z nich pár pekných mandlí na ozdobenie torty. Zvyšok mandlí opražíme do ružova na suchej panvici. Potom ich zomelieme a pridáme do vymiešaného masla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať