Torta s mandľami
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
160
g
práškový cukor
100
g
krupicová múka
70
g
mandle
PLNKA
1
dl
mlieko
10
g
hladká múka
250
g
maslo
200
g
práškový cukor
80
g
opražené mandle
postup
1.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého zamiešame druhú polovicu cukru. Sneh s múkou a zomletými mandľami zľahka primiešame do žĺtkov.
2.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Upečenú prekrojíme, pláty potrieme plnkou a zložíme na seba. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme obielenými mandľami.
3.
PLNKA : Múku rozmiešame s mliekom a uvaríme na hustú kašu - krém. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, do ktorého postupne pridávame vychladnutý múčny krém. Mandle dáme do vody a povaríme chvíľu, aby ľahšie zišla šupka.
4.
Potom ich olúpime, vyberieme z nich pár pekných mandlí na ozdobenie torty. Zvyšok mandlí opražíme do ružova na suchej panvici. Potom ich zomelieme a pridáme do vymiešaného masla.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.