Pikantná dusená pečeň
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčová pečeň
30
g
údená slanina
40
g
masť
1
PL
rajčiakový pretlak
20
g
cibuľa
1
dl
biele víno
trochu
hladká múka
trochu
vývar z kostí
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
postup
1.
Vcelku umyjeme pečeň, prešpikujeme rezančekmi slaniny a pokrájame na kúsky ktoré obalíme v múke. Masť zohrejeme v tlakovom hrnci, na ktorej opečieme z oboch strán pečeň. Pridáme postrúhanú cibuľu, podlejeme horúcim vývarom a vínom.
2.
Následne primiešame rajčiakový pretlak, okoreníme, hrniec uzavrieme a 3 až 5 minút dusíme. Pečeň osolíme až hotovú a dochutíme cukrom. Servírujeme so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.