Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cukrová poleva varená

ingrediencie

250 g
kryštálový cukor
3 dl
voda
1 KL
ocot

postup

1.
Cukor zalejeme vodou s octom a dáme variť. Počas varenia zbierame peny čistým, nemastným, navlhčeným pierkom. Pripravíme si nádobu so studenou vodou a čistú lyžičku.
2.
Asi o 10 minút od začiatku varu začneme cukor skúšať, a to tak, že do lyžičky studenej vody kvapneme kvapku vriaceho cukru a prstom z neho formujeme guľôčky. Keď je cukor uvarený, kvapka sa nerozteká. Uvarený cukor pokropíme studenou vodou a necháme vychladnúť.
3.
Po vychladnutí ho vymiešame na bielu hladkú polevu. Môžme ju aj zafarbiť podľa potreby kakaom, čokoládou, kávou alebo ovocnou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.