Pridať recept

Nákyp z brokolice

ingrediencie

1 ks
brokolica
1 pohár
polohrubá múka
1 KL
prášok do pečiva
1 pohár
mlieko
50 g
strúhaný syr
10 dkg
saláma
1/2 KL
kari korenie
mleté čierne korenie
2 strúčiky
cesnaku
soľ
4 ks
vajce

postup

1.
Brokolicu polámeme na ružičky, vložíme do horúcej vody a varíme ju do polomäkka. Potom ju vyberieme a nakrájame nadrobno. Pridáme polohrubú múku, premiešame, a potom postupne vmiešame ostatné suroviny.
 
2.
Vajce našľaháme do peny. Potom pridáme do zmesi a riadne premiešame. Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút, potom pichneme do cesta špajľu, pokiaľ na nej neostane prilepené cesto, nákyp je upečený. Nákyp podávame teplý alebo aj studený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.