Pridať recept

Kalábrijská pizza

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

400 g
hladká múka
2,75 dl
teplá voda
2 PL
olivový olej
1/2 KL
soľ
1 ks
sušené droždie

Plnka

175 g
konzervované paradajky
125 g
syr Ricotta
125 g
šunková saláma
175 g
syr Mozzarella
2 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
farebná paprika
3 ks
natvrdo uvarené vajce
1 PL
čerstvé bylinky
trochu
mlieko
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Do misky nasypeme múku a soľ a premiešame spolu s kvasnicami. Prilejeme olivový olej a dosť teplej vody a vytvoríme vláčne cesto. Spracovávame ho rukami 10 až 15 minút alebo ho necháme miesiť v robote 5 minút.
 
2.
Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý vložíme do ľahko vymasteného sáčku a necháme ho kysnúť v teple približne 1 až 1,5 hodiny, teda až kým sa objem cesta nezdvojnásobí.
3.
Plnka: Olej zohrejeme v panvici a smažíme na ňom prelisovaný cesnak s paprikami nakrájanými na plátky a bez jadierok. Teda až kým nezmäknú.
4.
Zoberieme polovicu cesta a vyvaľkáme ho tak, aby pokrylo náš vymastený plech, na ktorom budeme robiť pizzu. Cesto okoreníme a posypeme ricottou. Pokryjeme rajčinami, plátkami vajíčok, bylinkami a zmesou z paprík. Na vrch dáme rezančeky salámy a husto nastrúhame syr.
5.
Zvyšné cesto vyvaľkáme a položíme ho na náplň. Okraje pizze dobre uzavrieme. Necháme kysnúť ďalších 60 minút v teple. Alebo môžme zvyšné cesto použiť na prípravu druhej pizze ako to bolo aj v našom prípade. Jednoduchá pizza bude kysnúť asi len 30 až 40 minút.
6.
Dvojitú pizzu popicháme vidličkou asi dvadsaťkrát, vrch potrieme mliekom a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 50 minút. Jednoduchá pizza pečieme približne 35 až 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...