Pridať recept

Jahodový krémeš

ingrediencie

400 g
lístkové cesto
2 ks
zltky
2 PL
mlieka

Jahodová plnka

2 ks
jahodový kompot 425 ml
trochu
vody podľa potreby
2 ks
pudingový prášok jahodový DrOetker
1 ks
vanilkový cukor
2 ks
bielky
250 g
jemného tvarohu

Biela plnka 2

2 ks
smoptany na šľahanie
250 g
jemného tvarohu
2 ks
stužovače šľahačky DrOetker
1 ks
vanilkový cukor
3 PL
cukor práškový

postup

1.
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme. Jednu časť cesta natrieme žĺtkami vymiešanými s mliekom ( to bude vrchná časť koláčika ) a druhú vyvaľkanú a vidličkou popichanú časť pečieme nenatretú žĺtkami ( to bude spodná časť koláčika ). Pečieme pri teplote 200°C približne 8 minút.
 
2.
Plnka 1: Otvoríme si 2 plechovky sterilizovaných jahôd. Jednu celú s jahodami rozmixujeme ponorným mixérom, druhú plechovku scedíme a šťavu z jahodového kompótu prilejeme k rozmixovanej šťave a dolejeme vodou, aby sme mali 1 liter tekutiny. Jahody si odložíme na ozdobu. Podľa návodu si uvaríme hustý puding a to z troch pudingových práškov a 1 litra pripravenej tekutiny. Do hotového a uvareného pudingu vmiešame vanilkový cukor a vyšľahané bielky. Premiešame a chvíľku necháme vychladnúť. Na koniec vmiešame jemný tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na upečené lístkové cesto.
3.
Pripravíme si druhú plnku: Vyšľaháme šľahačky spolu so stužovačmi, pridáme podľa chuti cukor a jemne vmiešame tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na plnku 1. ( 1/3 plnky si odložíme na ozdobenie ) Na záver si druhé upečené lístkové cesto nakrájame na štvorčeky, a poukladáme na vrch koláčika. Dáme vychladiť. Hotový a vychladený koláčik ozdobíme plnkou, ktorú sme si odložili, jahodami, poprípade grankom, alebo topingom, nakrájame a podávame.
4.
Dobrú chuť :-)))
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
14.1.2018 19:24 | |
+0 -0
Chutil, len sme ho jedli lyžicou:-o)
dorisa
9.6.2014 14:27 | |
+1 -0
Piekla som ho,,nejako zvlášť sa mi nepodaril. Asi som nepočkala, kým stuhne.
diabambulka
28.6.2014 14:06 | |
+5 -0
Náhodou vyzerá mňam, len chce ešte vychladnúť:-) a ako ti chutil?