FOTORECEPT: Tvarohové palacinky s jahodovým prelivom
14
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
ml
mlieko
250
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
1
ks
bielok
3
PL
cukor
podľa chuti
olej na vyprážanie
plnka
250
g
tvaroh
1
balíček
vanilkový cukor DrOetker
1
balíček
škoricový cukor DrOetker
2
hrste
hrozienka
50
g
cukor
1
ks
žĺtok
postup
1.
Múku, mlieko, vajce (+1bielok), soľ, cukor zmiešame a vypracujeme hladké cesto.
2.
Tvaroh žĺtok z vajca, cukor, vanilkový a škoricový cukor zmiešame...Do tvarohu pridáme aj hrozienka, ja som dala len na polovicu, lebo vnučka nemá rada hrozienka.
3.
Na panvici na rozpálenom oleji pečieme palacinky.
4.
Už sú pripravené na plnenie.
5.
Plnku natrieme na palacinku...
6.
...a zvinieme. Palacinky pocukríme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vlastina1952
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.