Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Falošné steaky

12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové karé bez kosti
1,5 dl
sezamový olej
1/2 dl
rastlinný olej
2 PL
sezam
2 ČL
mletá červená paprika
hrubozrnná morská soľ
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
7 ks
uvarené zemiaky

postup

1.
Kare si nakrájame pekne na rezne (asi 1 cm). Prichystáme si klepáčik na mäso, soľ, mleté čierne korenie. Kare, teda už rezne si pekne okorenime osolíme a pekne ich vyklepeme.
2.
Potom to dáme do misy a pridáme červenú mletú papriku, sezam, olej, sezamový olej, rozbité vajce. Všetko som to zamiešala spolu. Bolo to v takom náleve. Ja som to robila len z polky karé, takže podľa chuti si to dorobíte a popridávate.
3.
Rozhorúčime si trocha oleja na panvici, a dáme to ošmahnúť z každej strany. Do pekáča (jánska misa) si naukladáme na spodok zeleninu podľa chuti (dala som mrazenú z lidla) na zeleninu naukladáme mäso. S výpekom kde sme robili mäso vylejeme na ten daný plech a do rúry na 180°C asi 20 min.
4.
Výpek: postupne ako ste to opekali si pridávate aj vodu nie veľa. Potom ako ste mäso vybrali si dolejeme na panvicu vodu a ja som dala hríbový bujón. Nechala som to povariť a vyliala na plech. Ešte pred tým ako to tam vylejeme do plechu dáme podľa chuti niečo pikantné. Ja som dala domáce čili papriky. A ešte zakryjeme to alobalom. Aby sa šťava nevyparila.
5.
Príloha: varená ryža alebo varené zemiaky. Kto má ako rád. Dobrú chuť :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
rtxr
24.9.2015 16:59 | |
+16 -4
Nevyjadrujem sa k ostatnému, ale uvedená gramáž 1 kg čšrstvého mäsa bez kosti na 12 porcií je asi pre škôlkarov. Bežné je (nespomínam reštaurácie) mať aspoň 120 g porciu mäsa (v surovom stave) ale skôr sa používa 150 g na porciu. Tak je toto naozaj pre začínajúce kuchárky, ktoré nemajú prehľad o množstvách. Skúste dať na tanier dospelému mužovi podobnú porciu, ktorú uvádzate, žeby 90 gramov? Ale môže sa "dojesť" chlebom...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.