Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šišky s lekvárom

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
100 g
práškový cukor
30 g
krupicový cukor
100 ml
vlažné mlieko
1/2 kocka
droždie
1 štipka
soľ
3 ks
vaječný žĺtok
1 štipka
citrónová kôra
60 g
maslo
2 PL
rum
250 ml
vlažné mlieko
jahodová marmeláda
hladká múka na posypanie dosky
olej na vyprážanie

postup

1.
Do misky rozdrobíme droždie, prilejeme vlažné mlieko, pridáme krupicový cukor, premiešame vidličkou a necháme vzrásť kvások.
2.
Pridáme preosiatu múku, štipku soli, práškový cukor, žĺtky, citrónovú kôru, rozpustené maslo, rum, mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 60 minút na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na placku s hrúbkou približne centimeter. Pomocou pohára vykrajujeme kolieska.
3.
Na polovicu koliesok nanesieme po lyžičke marmelády, preklopíme zvyšným kolieskom a pevne stlačíme okraje, aby marmeláda pri smažení nevytiekla.
4.
Bochníky necháme na doske ešte trochu nakysnúť. V hrnci rozpalíme olej a jednotlivé šišky smažíme z obidvoch strán do zlata. Odkladáme ich na papierové obrúsky, aby sa nasiakol prebytočný tuk a na záver ich pocukrujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?