Pridať recept

Orieškové rohlíky

20
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
hladká múka
100 g
cukor
125 g
tuk
250 ml
mlieko
1 ks
vajce
10 g
citrónová kôra
10 g
soľ
25 g
droždie

Plnka

50 g
mleté orechy
2 PL
cukor
5 PL
plnotučný tvaroh
2 PL
čokoláda
1 štipka
citrónová kôra
1 ks
žĺtok na potretie

postup

1.
Necháme vykysnúť kvások, vmiešame k ostatným surovinám, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
 
2.
Na plnku zmiešame suroviny.
3.
Cesto rozdelíme na 4 bochníky, každý vyvaľkáme na plát a pokrájame na štvorce. Naplníme ich plnkou a stočíme do rohlíkov. Potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 160°C približne 20 minút do zlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať