Orieškové rohlíky
20
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
hladká múka
100
g
cukor
125
g
tuk
250
ml
mlieko
1
ks
vajce
10
g
citrónová kôra
10
g
soľ
25
g
droždie
Plnka
50
g
mleté orechy
2
PL
cukor
5
PL
plnotučný tvaroh
2
PL
čokoláda
1
štipka
citrónová kôra
1
ks
žĺtok na potretie
postup
1.
Necháme vykysnúť kvások, vmiešame k ostatným surovinám, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
2.
Na plnku zmiešame suroviny.
3.
Cesto rozdelíme na 4 bochníky, každý vyvaľkáme na plát a pokrájame na štvorce. Naplníme ich plnkou a stočíme do rohlíkov. Potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 160°C približne 20 minút do zlata.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.