Pridať recept

Pirôžky

ingrediencie

Cesto

500 g
polohrubá múka
230 ml
teplá voda
1 PL
maslo
1 ks
vajce
1/2 KL
soľ

Plnka

100 g
maslo na poliatie
500 g
tvaroh
1 kg
zemiaky
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
V miske zmiešame múku, vajce, soľ a maslo. Pomaly prilievame teplú vodu a druhou miešame cesto.
 
2.
Vymiešame do hladka a vyvaľkáme. Vykrajujeme kolieska s priemerom približne 10 cm a do stredu dáme plnku. Kolieska s plnkou zložíme do pol kruhu a na krajoch cesta prstami dobre spojíme. Potom pirohy vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme 5 až 10 minút až kým nevyplávajú na hladinu.
3.
Plnku pripravíme tak, že zemiaky uvaríme v slanej vode, dobre ich roztlačíme a ešte teplé premiešame s tvarohom. Na malé kocky pokrájame cibuľu, osmažíme do zlata a zmiešame so zemiakmi a tvarohom. Dobre osolíme a okoreníme podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...