Pirôžky
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
polohrubá múka
230
ml
teplá voda
1
PL
maslo
1
ks
vajce
1/2
KL
soľ
Plnka
100
g
maslo na poliatie
500
g
tvaroh
1
kg
zemiaky
1
ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
1.
V miske zmiešame múku, vajce, soľ a maslo. Pomaly prilievame teplú vodu a druhou miešame cesto.
2.
Vymiešame do hladka a vyvaľkáme. Vykrajujeme kolieska s priemerom približne 10 cm a do stredu dáme plnku. Kolieska s plnkou zložíme do pol kruhu a na krajoch cesta prstami dobre spojíme. Potom pirohy vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme 5 až 10 minút až kým nevyplávajú na hladinu.
3.
Plnku pripravíme tak, že zemiaky uvaríme v slanej vode, dobre ich roztlačíme a ešte teplé premiešame s tvarohom. Na malé kocky pokrájame cibuľu, osmažíme do zlata a zmiešame so zemiakmi a tvarohom. Dobre osolíme a okoreníme podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.